top of page

VinciTech, het verhaal

Geschiedenis

VinciTech is een jong bedrijf, met diepe wortels.

VinciTech is gestart in 2014 door Léon Bemelmans (Elektrotechniek TU Eindhoven).

 

Vóór VinciTech heeft Léon veel ervaring opgedaan in Vision en industriële automatisering in zijn eerste bedrijf: Beltech. Kort samengevat:

 

In 1986 startte hij Beltech, een visionspecialist in regio Eindhoven, en was hier c.a. 25 jaar directeur. In 2012 is Beltech overgenomen, en in 2014 heeft Léon Beltech verlaten.

Na Beltech startte Léon VinciTech; initieel als onafhankelijk adviseur in High-Tech ontwikkeling.

Hierna besloot Léon meer te doen met de ervaring uit zijn verleden. Bij veel visionapplicaties speelt robotica een rol, en bij robotica zijn kosten en veiligheid vaak een uitdaging. Samen met de toenemende groei naar collaborative-robots ontstond een idee: Een kunststof robot, veilig en licht genoeg om met mensen te werken, en goedkoop genoeg om ingezet te worden in industrie en logistiek.

Een dergelijke robot bleek al ontwikkeld te zijn door het duitse Igus, gespecialiseerd in high-tech motion-plastics. Zij hadden echter nog een onopgelost probleem: er was nog geen controlesysteem met bijbehorende electronica en software ontwikkeld. Deze uitdaging ging Léon aan, en na enkele prototypes werd dit een succesvol product dat veel interesse wekte bij grote en kleine klanten.

Na meerdere projecten sinds het begin in 2014 is het team van VinciTech gegroeid en is de kennis van het bedrijf verbreed tot software voor vele soorten robotics, electronica voor sensoriek en veel meer. Uiteraard is de reeds opgebouwde kennis in Vision niet verloren gegaan, en VinciTech is dan ook specialist in 2D en 3D vision, met en zonder robotica.

Naast Léon bestaat het team van VinciTech inmiddels uit ervaren specialisten op het gebied van software, 2D/3D vision, robotica, electronica, mechanica, algoritmes en technische projectleiding.

leon_bemelmans.jpg

Vision & Robotics. VinciTech.

bottom of page